Soorten consumentenkredieten en leningen afsluiten is lastig

Leningcontracten zijn er in allerlei vormen en met uiteenlopende voorwaarden, variƫrend van eenvoudige promesses tussen vrienden en familieleden tot meer complexe leningen zoals hypotheek, auto, betaaldag en studieleningen.

Banken, kredietverenigingen en andere mensen lenen geld voor belangrijke, maar noodzakelijke zaken zoals een auto, studielening of huis. Andere leningen, zoals leningen voor kleine bedrijven en die van het Department of Veterans Affairs, zijn alleen beschikbaar voor bepaalde groepen mensen. Ook kun je nog mee doen aan allerlei programma’s om kosten te besparen. Zo wordt er online steeds meer gekeken op vergelijkingssite zoals Spaarbuidel om kosten te besparen bij het afnemen van financiele diensten.

Het maakt niet uit wat voor soort leningen je hebt afgesloten

Ongeacht het type, elke lening – en de voorwaarden voor terugbetaling – wordt geregeld door nationale en federale richtlijnen om consumenten te beschermen tegen onaangename praktijken zoals buitensporige rentetarieven. Daarnaast moeten de leningsduur en standaardvoorwaarden duidelijk gedetailleerd zijn om verwarring of mogelijke juridische stappen te voorkomen.

In het geval van wanbetaling moet er naar de lening worden gekeken

In geval van wanbetaling moeten de invorderingsvoorwaarden van de openstaande schuld duidelijk de kosten aangeven die gemoeid zijn met het innen van de schuld. Dit geldt ook voor partijen van promessen ook.