Houd Uw Headset Op: Steelseries Heeft Een VR-Deurbel Gemaakt

Gebruik van een virtual reality-headset is een poging om te ontsnappen aan de wereld om je heen, en het kan schokkend zijn wanneer iemand of iets in die wereld je aandacht nodig heeft – misschien is een pizzabezorger aangekomen, of misschien probeert je kat tegen je te wrijven been terwijl je ondergedompeld bent in een spel. Zo kun je de oculus rift kopen als je echt aan de gang wil.                                      

VR-deurbel

De VR-deurbel: een vorm van waarschuwing in de virtuele wereld om u te laten weten dat er iets gaande is in de echte wereld waar u waarschijnlijk op moet letten. Het is een concept waar Redditors herhaaldelijk om heeft gevraagd, en nu blijkt dat de makers van gaming-randapparatuur SteelSeries ze hebben gehoord. Het bedrijf liet hier op dinsdag een prototype zien van het belontwerp op de CES en het werkt verrassend goed.

In essentie wil SteelSeries het Bluetooth Low Energy (BLE) -protocol gebruiken om signalen van een bewegingsdetector naar een op de computer aangesloten ontvanger te sturen die uw VR-headset van stroom voorziet, wat een waarschuwing zou weergeven of weergeven in welke game of app u momenteel gebruikt.

Mijn Mening

Tijdens een korte demonstratie op CES, klonk er een hoorbaar alarm toen ik de demoruimte binnenkwam, en opnieuw toen ik in de ruimte rondliep. Een technicus van SteelSeries pochte dat zulke waarschuwingen veel minder verstorend zijn dan iemand die je op je schouder tikt als je een headset draagt, en ik ben het daar volkomen mee eens.

Prototype

Maar voordat de redditors te opgewonden raken, weet dit: de deurbel is nog steeds een prototype, compleet met blootgestelde siliciumchips die eruit steken. Terwijl de bewegingsdetectoren werkten, waren ze tijdens mijn demo niet echt met een koptelefoon verbonden, dus het hele concept is nog lang niet klaar voor de markt.

Veelbelovend

Toch is er veel belofte hier. Als u Bluetooth LE gebruikt, betekent dit dat de sensor maandenlang in een kamer in uw VR-headset kan worden bevestigd voordat de batterij moet worden vervangen.

Een nog meer naadloze oplossing, dacht ik, zou het integreren van de bewegingssensoren voor de deurbel in de sensoren die je al moet installeren om ruimte-schaal volgen mogelijk te maken. De SteelSeries-technicus was het daarmee eens, maar beloofde het niet