Wasmachine in de jaren 1800 begon het allemaal, de rest is geschiedenis

Mechanische wasmachines verschenen in de vroege jaren 1800, hoewel ze allemaal met de hand werden aangedreven. Vroege modellen maakten kleding schoon door ze te wrijven, terwijl latere modellen kleding reinigden door ze door water te verplaatsen. Door stoom aangedreven wasmachines voor de handel kwamen in de jaren 1850 voor, maar thuiswasmachines bleven volledig met de hand aangedreven tot het begin van de 20e eeuw, toen verschillende bedrijven begonnen met het maken van elektrische witgoed machines.

De echte grote bedrijven begonnen op grote schaal wasmachines te produceren

De Automatic Electric Washer Company en Hurley Machine Corporation begonnen beide in 1907 elektrische wasmachines te verkopen, terwijl Maytag in 1911 een elektrische wringerwasser aanbood. In 1947 bood Bendix de eerste volautomatische wasmachine aan en tegen 1953 haalden spin-drymachines de wringertypen voorbij in populariteit.

De laatste wasmachine in 1990

De laatste wringerwasser vervaardigd in de Verenigde Staten werd gemaakt in juni 1990 in de fabriek van Speed ​​Queen in Ripon, Wisconsin. De belangrijkste fabrikanten in de VS zijn General Electric, Maytag (Montgomery Ward), Speed ​​Queen (Amana en Montgomery Ward), Whirlpool (Kenmore) en White Consolidated (Frigidaire en Westinghouse).

Veel modellen met veel verschillende functies zijn nu beschikbaar; echter, met een paar uitzonderingen zijn alleen de bedieningselementen verschillend. Het enige verschil tussen de wasmachine in uw huis en de bovenste wasmachines in de wasser is de robuustheid van de constructie.